|
Головна » Зелений класичний чай
Тайпин Хоукуй (Король мавп з тайпінів)
Знаменитий чай родом з Аньхоя, заслужено вважається найкрасивішим китайським чаєм. Збір та обробка Тайпин Хоукуй - дуже ретельний і суворий процес. Збирають чай рано вранці, обов'язково вибираючи найкрупніші нирки з двома чайними листами однакової довжини. Насичено зелені, довгі як стріли листя, з дивовижним ароматом орхідей і легкими горіховими нотами, при заварюванні дають дуже світлий жовтуватий настій з м'яким, але глибоким смаком класичного зеленого чаю.
...
Читати далі »
|
Білочунь (Смарагдові спіралі весни)
Загальновідомий як Сяша Женьсян (що по-китайськи означає «вбивчо ароматний»), цей чудовий чай отримав назву Білочунь, тобто «Смарагдові спіралі весни». Білочунь регулярно входить в список «Знамениті чаї Китаю». Збирається і виробляється виключно вручну і виключно в провінції Цзянсу. Збирають чай завжди рано вранці і завжди навесні в період цвітіння плодових дерев, ретельно відбираючи одну нирку і верхній листочок. У підсумку при заварюванні дивно ніжні, гострі листя дають смарагдовий колір настою, свіжий, злегка фруктовий смак і чудовий квітковий аромат.
...
Читати далі »
|
Зелений равлик
«Зелений равлик» - це квінтесенція всього, що є в класичному крупнолистового зеленому чаї. Неймовірно глибокий, терпкий смак з легкою кислинкою і приємним солодкуватим присмаком, насичений аромат з ледь помітними квітковими нотами, жовто-зелений колір настою і сильний тонізуючий ефект.
...
Читати далі »
|
Гао Шань Юнь У (Хмарний туман з гір Лу)
Елітний високогірний зелений чай, родом зі знаменитої провінції Цзянсі. Збирається «Хмарний туман» пізньою весною, виключно вручну, відбираються нирки з самим верхнім листочком. При заварюванні витончено скорочення чайне листя дають дуже світлий жовтуватий наст
...
Читати далі »
|
Organic
Шрі-Ланка - батьківщина найкращих чорних чаїв у світі, проте зелений чай стародавнього Цейлону заслуговує на особливу увагу, так як для його виробництва використовується виключно молоді і ніжні листи, зібрані в високогірних районах. «Органік Раделла» - чудовий зразок крупнолистового цейлонського зеленого чаю з золотисто-смарагдовим настоєм, медово-терпким смаком і солодким, насиченим ароматом. Він не схожий ні на один відомий зелений чай, але, в той же час, змушує думати про кращі елітних сортах китайського зеленого чаю. Якщо ви все ще не пробували цейлонські зелені, «Органік Раделла» стане справжнім відкриттям.
...
Читати далі »
|
Квітка Жасміну
Класичний крупнолистовой зелений чай з квітами жасмину. Квіти жасмину не заглушають смак і аромат чаю, але вишукано відтіняють терпкість зеленого чаю, привносять свіжість в післясмак і яскраві квіткові ноти в аромат. Крім того, жасмин багатий вітамінами і мінеральними речовинами, він активізує обмін речовин, стимулює роботу головного мозку, виводить токсини і зміцнює стінки судин.
...
Читати далі »
|
Сента (Сенча)
Китайський варіант найвідомішого японського чаю. Китайська Сента близька до японської в кольорі настою і трав'янистому ароматі, проте смак китайської Сенті набагато більш насиченою, більш промовисто, з виразною гірчинкою і навіть гостротою. Колір настою - темно-зелений, з ароматом молодої трави і водоростей. Після другої і третьої заварки з'являються квіткові ноти в ароматі і солодкість в післясмаку.
...
Читати далі »
|
Будда
Класичний зелений крупнолистовий чай з тонким ароматом і світло-жовтим кольором настою. Скорочення вздовж, ніжні листи чаю «Будда» при заварюванні розкривають легкий, злегка фруктовий аромат з виразними медовими нотами. Смак напою чистий, освіжаючий, з приємною гіркотою і м'яким солодким присмаком.
...
Читати далі »
|
Ганпаудер (Зелений порох)
Зелений порох, або ганпаудер - один з найбільш відомих видів зеленого чаю в Європі. Скорочення в кульки, сіро-зелене листя цього чаю нагадують мисливський дріб (звідси й назва). Темно-зелений настій Ганпаудер володіє насиченим, трав'янистим, терпким смаком з солодким присмаком. У ар
...
Читати далі »
| |
|